Årekören bjöd på en ljuvlig filmmusikkonsert på fredagskvällen.

Fantastisk konsert med filmmusiktema underhöll i Duved

DUVED (JT) Med ett varierat och fartfyllt program tog Årekören med körledare Anna-Lena Engström Duvedborna med storm när de bjöd på en härlig konsert med filmmusiktema på fredagskvällen.

Publicerad

Det var näst intill fullsatt i Duveds kyrka när Årekören firade 60 år som kör. Vi i publiken blev lotsade genom kvällen av presentatören Anna Larneby och hon vävde skickligt ihop de olika delarna. Kören inledde med Disneytema, då de bland annat sjöng Esmeraldas bön från Ringaren i Notre dame. 

Den har en passande och fin text i dessa tider, att man ska hjälpa folk i nöd. De sjöng också Circle of life från Lejonkungen, och en trio bestående av Eva Josefsson, Gertrud Hansson och Helen Sjöström kompade den duktiga solisten Karin E Andersson fint. Efter det sade Anna att de nu lämnade Disneys värld bakom sig, och att de fortsatte med en lite mer hårdkokt värld. 

Publiken fick en ledtråd: Shaken not stirred. Det handlade naturligtvis om James Bond, och temat var otroligt skickligt sjunget av kören och arrangemanget var väldigt coolt. Körsångarna var stiligt uppklädda i hattar. Bond-temat avslutades i ett jazzigt ackord, och temat följdes av jubel och applåder från publiken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS