Mora-Nisse Röd katt som heter More-Nisse söker nytt hem

100 katter förmedlas årligen av jubilerande föreningen Djurskyddet

ÖSTERSUND (JT) I år firar den ideella föreningen Djurskyddet Jämtlands län sitt 10-års jubileum. Totalt har de förmedlat 860 hemlösa katter till nya ägare. - Målet är att alla katter ska ha hem och kärlek, säger volontären Elin Sandin.

Publicerad

Dörren till Katthemmet öppnas och en röd katt hälsar oss välkomna. Katten heter Mora-Nisse och det visat sig att han söker nytt hem. Idag finns det 50 katter på Katthemmet och tio aktiva volontärer som hjälper till att ta hand om katter och hitta adoptanter.

Elin Sandin jobbar som volontär på Katthemmet. Hon berättar att de tar emot katterna från många olika ställen. De kommer mest från Länsstyrelsen med djurskyddsfall eller från kolonier och från folk som har för många katter.

– Vi tar även hand om omplaceringar om vi har plats för det. Målet är att alla katter ska ha hem och kärlek, säger Elin Sandin.

Lokalen är stor och består av flera delar. Det krävs både tid och pengar för att allt ska fungera. En av volontärerna berättar att de fick 16 katter från en kvinna som flyttade hemifrån och inte kunde ta med dem. Bland alla de 16 katterna fanns det en katthona som var dräktig. I en av burarna sitter en kattmamma med sina ungar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS