Fjällvärlden söker taxichaufförer inför skidsäsongen. Matilda Walerius är driftansvarig på Björn Olssons Taxi i, hon välkomnar nya taxichaufförer till Åre där efterfrågan är stor.

Höga dieselpriser och brist på chaufförer katastrof för taxibranschen

ÅRE (JT) Efter nedstängningen på grund av Coronapandemin har nu taxibolagen i Åre akut brist på chaufförer inför vintern. Enligt taxibolagen saknas ett 60-tal taxiförare på orten. Även rekordnivåerna på diesel ökar taxiföretagens problem, något som Taxi Östersund vittnar om.

Många av chaufförerna som fick sluta på grund av arbetsbrist under pandemin har gått vidare till andra arbeten, omskolat sig och bytt yrkesinriktning. Därför finns det en stor efterfrågan på taxichaufförer och bolagen söker febrilt efter taxiförare till fjällvärlden.

– Det var många som bytte inriktning när de förlorade arbetena under Coronan, som slog väldigt hårt mot oss i taxibranschen, säger Matilda Walerius som är driftsansvarig på Björn Olssons Taxi i Åre.

För att underlätta har Björn Olssons Taxi hjälpt några med utbildning, dessa kommer löpande att börja i bolaget.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS