Andreas Bertils behövde testkit till en av sönerna som har fått symptom. Han är mycket nöjd med enkelheten att kunna hämta utan bokning.
Andreas Bertils behövde testkit till en av sönerna som har fått symptom. Han är mycket nöjd med enkelheten att kunna hämta utan bokning.

Duveds självteststation för covid uppskattad

DUVED (JT) JT har tidigare skrivit om de självteststationer som börjar sättas upp i länet. En av de första var Hälsocentralen i Duved, en av tre provstationer i Jämtland.

Publicerad

Det är en vanlig vardagseftermiddag i Duved. Inte många människor ute på byn. Vid Hälsocentralen är det någon enstaka som går in eller ut. Själva självtestningsstationen i Duved har nu varit i gång ett tag. Just här är det ingen låda på utsidan som det skrivits om utan ett rum med egen ingång på baksidan av Hälsocentralen.

Att slippa boka tid och stå i kö är helt klart uppskattat från alla parter. Vården spar på personal och träffpunkten mellan människor med misstänkt covid är färre. Under perioder har det dessutom varit svårt att få tid för testning på vissa ställen i länet, med självtestning slipper man det.

När JT besöker Duved är det väldigt lugnt vid teststationen. Den enda vi träffar på är Andreas Bertils, boende i Duved som kommer för att hämta ett testkit till sonen. Han är nöjd med hur enkelt det är att hämta testkit.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS