–Läget har aldrig varit så dåligt som nu, säger Lars Karlsson, chef för Militärområde Norr, till landshövding Marita Ljung och kanslichef Johan Antti.

Totalförsvaret vässar i Norrland

FRÖSÖN (JT) Oron i omvärlden med Rysslands invasion i Ukraina gör att Sverige vässar sitt totalförsvar där det bland annat skapats sex nya civilförsvarsområden i landet. Under ett par dagar har 250 personer från 75 organisationer samlats till de totalförsvarsdagar som genomförs varje år. I år genomfördes konferensen vid Frösö Park, nästa år förläggs den till Norrbotten.

Publicerad

Lars Karlsson är överste och chef för Militärområde Norr med bas i Boden. Vid en presskonferens tecknade han inte oväntat en mörk bild av omvärldsläget med kriget i Ukraina som det största hotet.

–Nu känns det viktigt att samlas. Det har aldrig varit så dåligt i omvärlden som nu, säger Lars Karlsson, som är nöjd med att Östersund fått tillbaka en fältjägargrupp och att K4 i Arvidsjaur uppgraderats till regemente.

Han håller med om beskrivningen att de senaste årens försvarspolitik varit svajig där politiken lagt stora pengar på försvaret för att sedan montera ned delar av det.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS