Effie Kourlos blir nästa kommunalråd i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Medlemmarna i Centerpartiet i Östersund har enhälligt utsett Effie Kourlos till nästa kommunalråd efter Bosse Svensson som avgår i slutet av januari. En valsedel för kommunalvalet 2022 har även slagits fast.

Publicerad

Effie Kourlos är 41 år, bosatt i Östersund och arbetar vid sidan av politiken som arbetsrättsjurist. Hon är född i Södertälje och växte upp i Strängnäs samt flyttade till Jämtland 2013.

Hon är i dagsläget ledamot av kommunstyrelsen, vård- och omsorgsnämnden samt Östersundshems styrelse. Tidigare uppdrag är ledamot i barn- och utbildningsnämnden och i teknisk nämnd.

-Med detta förtroende ser jag verkligen fram emot att tillsammans med ett otroligt kompetent gäng av både nya och erfarna politiker, fortsätta att utveckla Östersund. Grunden till mitt engagemang ligger i de värderingsfrågor som är viktiga för mig, som allas lika värde. Men också möjligheten att kunna påverka människors vardag. De tre områden som är särskilt prioriterade för mig att lyfta fram är att Östersund ska vara en kommun som präglas av jämlikhet och jämställdhet, att vi ska fortsätta den resa vi påbörjat mot en bra skola i hela kommunen och att vi framåt ska fortsätta ha en stark och stabil ekonomi som möjliggör fortsatt utveckling och tillväxt, säger Effie Kourlos.

De fem första namnen på Centerpartiets valsedel är: 1) Effie Kourlos, 41. Östersund. Magnus Andersson, 54, Lit. Kerstin Arnemo, 64, Östersund. 4) Pelle Simonsson, 53, Östersund. 5) Hanna Wagenius, 33, Östersund.

Powered by Labrador CMS