Ulf Hellgren, Clubmedlem från Österbybruk

Motorburna samlades i Rossön – trafiknykterhet i fokus

ROSSÖN (JT) Campingen i Rossön blev fullbelagd i ett nafs när MHF:s Camping Club bokade hela stället. Från Kiruna till Ystad campade husbilar och husvagnar under en vecka som fylldes med arrangemang.

Publicerad

Bodums kyrka blev platsen för invigningen av sommarens riksträff med ett 30-tal ekipage, boule i Backe, kams och musik i Rossöns hembygdsgård, utflykt till Tåsjö och Fjällsikten liksom besök på Ivars Bilmuseum var några evenemang. Platsen var väl vald när Kent Ivarsson från Lit, med ursprung i Hoting, hade bra kunskap om trakten. MHF är en ideell trafiksäkerhetsorganisation som har trafiknykterheten som sin hjärtefråga.

–Vi behöver kunna vistas på ett säkert sätt i trafiken. Vi kör inte i fyllan, säger Kent och berättar om MHF tillsammans med MHF Camping Clubs ordförande Anders Marklund.

–Jag minns att Volvo hade ett bilbälte med en alkomätare. Det var en bra uppfinning som tyvärr tog stopp när det blev för dyrt. Vi har ett testlaboratorium i Tibro, där vi bla testar alkomätare. Vissa är bara skräp och man kan läsa på vår hemsida om testerna. Det vi har medverkat till är alkobommar, som nu finns i varje fall i en hamn i Sverige, och det kommer att utvecklas när regeringen har tillsatt pengar. Men blåser in luft före en bom som öppnas om man blåser grönt. Nu handlar trafiksäkerheten inte enbart om alkohol, utan också om narkotika, berättar Anders Marklund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS