Ås skola har byggts ut i omgångar. Arkivbild. Foto: Torbjörn Aronsson

Peab ska bygga om skolan i Ås

ÅS (JT) Nu står det klart att det blir en om- och tillbyggnad av skolan och att Peab vunnit upphandlingen av projektet, ett avtal värt 111 miljoner kronor.

Publicerad Senast uppdaterad

Bakgrunden är att antalet skolelever i Ås växer och att kommunen har ett mål om att bli 19 300 invånare år 2035. Med förändringen ska modernare och mer sammanhängande utrymmen skapas. Det blir till hösten som bygget startar, enligt planerna, och det beräknas vara färdigt i augusti 2025.

- Jag är jätteglad för detta projekt. När vi moderniserar och bygger ut skolan skapar vi en positiv och framtidsinriktad miljö för våra barn och ungdomar. Det här andas utveckling och sammanfaller väl med vår strategi för tillväxt, säger Kajsa Mattsson, tillväxtchef i Krokoms kommun.

Ås skola har byggts ut i etapper och har idag kapacitet att ta emot cirka 500 elever i förskoleklass till årskurs 9. Den aktuella elevprognosen ligger på 650 elever och med den nya ombyggnaden beräknas Ås skola tillsammans med Sånghusvallens skola kunna inrymma 650-700 elever.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS