Bygården står inför rivning. Foto: Torbjörn Aronsson (arkivbild)

Bygården i Undersåker ska rivas – handelslokaler och bostäder uppföras

UNDERSÅKER (JT) Nu har kommunen beslutat om rivning och det redan till sommaren. Planen är att bygga nya lokaler för handel och verksamhet samt bostäder, men det kan bli problematiskt för de föreningar som nu håller till i Bygården att hitta nya lokaler.

Publicerad Senast uppdaterad

Det har länge funnits planer på att riva Bygården som är i dåligt skick. Behovet av bostäder i området är stort, det kommunala bostadsbolaget Årehus uppger att över 1 000 personer står i bostadskön till Undersåker. Dessutom söker flera företag nya lokaler.

Nu planerar man att istället för det nedgångna Byhuset uppföra en ny centrumbyggnad för handel, kontor, verksamhetslokaler och lägenheter uppe vid E14. Längre ned i samma område och med utsikt över Indalsälven och fjällen 25-30 rad- och parhus.

Längre fram i planprocessen befinner sig en allaktivitetshall och en utbyggnad av Stamgärde skola beräknas vara färdig hösten 2023. Ett tillstånd att riva Bygården finns redan, men det är bråttom eftersom det beviljades för drygt ett och ett halvt år sedan och bara är giltigt i två år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS