Vänthall av turistbyrån en fråga som dröjer

ÖSTERSUND (JT) Under tisdagens möte med kommunstyrelsen behandlades de problem som är förknippade med en omvandling av en av stadens äldsta byggnader till modern vänthall.

Publicerad

I fredags flyttade turistbyråverksamheten ut ur träbyggnaden i centrala Östersund som tidigare använts som skola och stod färdig 1849. Som kommunen aviserat i december är det meningen att byggnaden ska bli vänthall i samband med att kollektivtrafiken förändras med anläggandet av Östersundslänken.

Denna omvandling har beräknats ske till en kostnad av 10,5 miljoner. Eftersom huset är K-märkt är det inte meningen att byggnaden ska genomgå förändringar till det yttre utan det är invändigt och utanför som den ska anpassas för att bli säker och tillgänglig.

Just denna anpassning har fått politiker att under tisdagens möte med kommunstyrelsen vilja utreda väntsalsfrågan ännu ett varv. Därför lyfts de medel som var avsedda för väntsalen ur den aktuella budgeten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS