Ungefär 100 personer hade slutit upp i Teatersalongen.

Massiva protester mot planerna för Gustav III:s Torg – ny förening röstades igenom

ÖSTERSUND (JT) Det var nästan fullsatt när Stadsmiljögruppen bjöd in till opinionsmöte på Gamla Teatern. Många betonade att folkviljan varit frånvarande och att kommunen inte lyssnar på protester mot omvandlingen av staden.

Publicerad Senast uppdaterad

Ungefär 100 personer hade samlats i Teatersalongen, i den byggnad som med knapp nöd räddades på 80-talet efter en liknande opinionsstorm. Det är tydligt att många är engagerade i vad som händer med Östersund, särskilt då ombyggnationen av Gustav III Torg (Busstorget) som var ämnet för det opinionsmöte som arrangerades av Stadsmiljögruppen på tisdagkvällen.

Anne Dahlgren som varit stadsarkitekt i Krokom och Strömsund inledde med att framhålla att loppet inte är kört. Det finns fortfarande chans att påverka planerna för torget. Ärendet ligger nu hos Mark- och miljödomstolen som ska komma med besked om hur de ställer sig innan årsslutet. Om denna domstol skulle godkänna planerna kan deras dom överklagas i Mark- och miljööverdomstolen.

Den nyutexaminerade arkitekten David Grahn Hellberg tog vid och höll ett engagerat tal om Östersunds utveckling, där han framhöll inte bara Gustav III Torg utan menade att en liknande utveckling sker i andra områden som i kvarteren Läkaren och Skjutbanan. Han redogjorde för stadens karaktärsdrag som fortfarande är synliga, den långa sluttningen med vyerna som är möjliga tack vare rutnätsplanen och en relativt låg bebyggelse.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS