Flera skolor i Östersund har bristfällig luftförsörjning

ÖSTERSUND (JT) Kommunens hälsoinspektörer har vid kontroller hittat en hel del att anmärka på. Nu har skolorna att åtgärda ventilationsproblem innan sista november.

Publicerad

Det var några veckor respektive månader in på höstterminen som inspektionerna genomfördes. Resultatet visar bland annat att det finns problem med smuts, möbler och annat som täcker ventilationen samt bristande instruktioner till de som vistas i lokalerna.

Bringåsens skola 26 september
Här har skolpersonalen sagt sig vara nöjda med hur ventilationen fungerar med undantag av klassrum 216. Här har befunnits att anordningarna för tilluft och frånluft kan sitta för nära varandra vilket i så fall påverkar luftflödena negativt. Detta ska nu utredas. Här konstateras även att de beräkningar som gjorts av antal personer i klassrummen ej stämmer överens med max tillåtna.

Häggenås skola 7 oktober
Klassrummen saknar anslag om max tillåtna personer i lokalen. Dessutom var ventilationsdon helt eller delvis blockerade i klassrum 207 och 209, samt en dörr felplacerad i ett angränsande rum till 209 så att den blockerar ventilationsdonet i fall den står öppen.

Lugnviksskolan f3 (tidigare Odenslundsskolan) 20 oktober
I rum 210 blockerar möbler tilluftsdonet. En platta framför frånluftsdonet misstänktes dessutom påverka luftflöden negativt. Här bedömdes även att det i rum 315 finns risk för att luften inte räcker till när alla finns på plats.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS