60 procent av Länstrafikens bussar körs på biodrivmedel. Foto: Torbjörn Aronsson

Bränslepriser ett hot mot taxi- och bussföretagen

LÄNET (JT) Chockhöjningarna på diesel drabbar taxiföretagaren Per-Anders Bohlin i Sveg som är underentreprenör till reseföretaget Mohlins bussar.

Publicerad

De senaste prishöjningarna som drabbat taxibranschen har gjort att Svenska Taxiförbundet uppmanat regeringen att snarast införa en lägre skattesats på diesel som används i kommersiell trafik. Förbundet pekar på att den möjligheten finns utifrån EU:s s energiskattedirektiv.

– Sänkt skatt på kommersiell diesel skulle kunna rädda kvar många taxiföretag och säkerställa samhällsviktiga transporter på övriga områden som livsmedel, färdtjänst och sjukresor, där priserna annars riskerar att skjuta i höjden, säger Bawer Coskun vid Svenska Taxiförbundet.

Taxiägaren Per-Anders Bohlin i Sveg som är underentreprenör till Mohlins Bussar i Ljusdal, har fått betydligt högre kostnader för de två fordon han kör med, en Volvo och en mindre buss.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS