Prästgårdsfjöset i Mattmar brann ner till grunden - ”En bit av byns historia har gått förlorad”

MATTMAR (JT) Hembygdsmuseet Prästgårdsfjöset i Mattmar totalförstördes vid en brand under natten till måndag. –Ett kulturhistoriskt ovärderligt arv som gått upp i rök, säger hembygdsföreningens ordförande Charlotte Ullberg till Jämtlands Tidning.

–Ett kulturhistoriskt ovärderligt arv har gått upp i rök, säger en förtvivlad Charlotte Ullberg, ordförande i hembygdsföreningen, och visar var de gamla utställningarna brukade finnas i Prästgårdsfjöset.
–Ett kulturhistoriskt ovärderligt arv har gått upp i rök, säger en förtvivlad Charlotte Ullberg, ordförande i hembygdsföreningen, och visar var de gamla utställningarna brukade finnas i Prästgårdsfjöset.
Publicerad

Regnet faller över de glödande resterna av Prästgårdsfjöset i Mattmar. Här stod innan branden ett museum, fyllt av utställningar och samlingar av historiska föremål och dokument från 1900-talets Mattmar.

–Det är berättelsen om Mattmar, byborna och ett kulturhistoriskt ovärderligt arv som gått upp i rök, säger en förtvivlad och chockad Charlotte Ullberg.

Larmet om branden i hembygdsmuseet i Mattmar inkom till SOS strax efter klockan 03.30 på måndagsmorgonen. Enheter från räddningstjänsten i både Åre, Hallen, Kall, Järpen och Krokom ryckte ut till platsen, men byggnaden var redan då övertänd och gick inte att rädda. Vid 6-tiden fick Charlotte Ullberg samtalet om att det brann i Prästgårdsfjöset.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS