De sex politikerna som var på plats vid mötet fv. Leif Gustafsson (sd), Johan Loock (m), Jörgen Persson (s), Ingrid Källson ©, Anders Lundqvist (v) och Krister Olsson (Jämtlands väl Bräcke).
De sex politikerna som var på plats vid mötet fv. Leif Gustafsson (sd), Johan Loock (m), Jörgen Persson (s), Ingrid Källson ©, Anders Lundqvist (v) och Krister Olsson (Jämtlands väl Bräcke).

Vindkraftsmotståndare bjöd in kommunpolitiker i Bräcke

VÄSTER-ÖVSJÖ (JT) På tisdagskvällen hade Facebookgruppen “För en levande Bräcke kommun”, inbjudit politiker från kommunen till ett öppet möte i Bygdegården i Väster-Övsjö. Det var många närvarande på mötet som i stort handlade om vindkraft eller ej!

Publicerad Senast uppdaterad

Från gruppen och kvällens moderator var Matilda Ågervall som berättar vad det hela handlade om.

– Först och främst vill ju vi också komma till tals i frågan om vindkraften för vi känner att vi inte fått göra det genom vad som hände i frågan om Kusberget här i vår närhet. Det var ju först 2021 ett nej till bygge av en vindkraftspark och vi var glada, men sedan har kommunen ändrat sig och givit tillstånd att bygga. Nu vill vi ha fakta och en diskussion om och varför det blev så här och så vill vi lyfta våra egna åsikter kring det, berättade Matilda inledningsvis.

I stora drag har ju Bräcke kommun ändrat sig i frågan om Kusberget från ett nej till ett ja efter ett medborgarförslag från en markägare med intresse i frågan, det blev omtag i kommunfullmäktige och styrelse utan att medborgarna i berörda delar av kommunen fick en chans att komma till tals.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS