Mikael Lövgren från bygdeföreningen som är en av alla som jobbat för den nya macken.
Mikael Lövgren från bygdeföreningen som är en av alla som jobbat för den nya macken.

Nya macken invigd i Kälarne

KÄLARNE (JT) Äntligen har man fått tillbaka sin bensinmack i Kälarne. På lördagen var det dags för invigning med en riktig folkfest, mycket folk var samlade och den som gladde sig kanske mest var en av initiativtagarna till nya macken Mikael Lövgren.

– Vi har hållit på nu i två och ett halvt år från den första början när de la ner tankmöjligheten 2019, så det känns otroligt skönt när vi nu är framme vid den här dagen. Hösten 2019 började vi i bygdeföreningen att fundera över hur vi ska få hit en ny station, och sedan dess har vi jobbat på och att det nu är klart känns riktigt bra vilket jag är övertygad om att alla Kälarnebor och de i grannbyarna också tycker det visar ju inte minst intresset här i dag när folk strömmar till, sa Mikael.

– Vid upphandlingen av station med mera ska vi säga att kommunen har hjälpt oss mycket där dom bland annat gick i borgen för det lån som vi behövde för anläggningen som har kostat 2 och en halv miljon, och några sådana pengar har ju inte vi i bygdeföreningen. Dessutom fick vi köpa tomten av kommunen där stationen nu står på och det var ju en fördel att vi ligger nära trafikbutiken som fortfarande finns kvar och dit är det ungefär 50 meter vilket är jättebra tyckte Mikael Lövgren.

Vad tyckte då Kälarnebona som var på plats om den nya macken?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS