I vinter väntar alpina tävlingar i Mickelbacken.
I vinter väntar alpina tävlingar i Mickelbacken.

Gällö Alpina hyllas av skidförbundet – tävlingar att vänta i vinter

GÄLLÖ (JT) Räkna med en händelserik vinter i Mickelbacken. Förbundstävlingar är att vänta både i skicross och slalom.
– Gällö Alpina är ett praktexempel på en väl fungerande förening, säger John Lindh på Svenska skidförbundet.

Publicerad

John Lindh jobbar med skicross för Svenska skidförbundet och var faktiskt med och utformade den nya banan som byggdes förra året.

Den nya skicrossbanan i Gällö har utvecklats ännu mer under sommaren.
Den nya skicrossbanan i Gällö har utvecklats ännu mer under sommaren.

– Det har gjorts ett gediget arbete. Vissa föreningar bygger bara en bana i en befintlig backe men här har man avverkat skog och gjort ett rejält markjobb. Det är en fantastisk anläggning, säger han.

Skicrossbanan har snabbt blivit omåttligt populär bland byns ungdomar – trots konkurrensen till fjällvärlden.

Och nu i vintern väntar även tävlingar i skicross. Svenska skidförbundet har nämligen återstartat något som kallas för Skicross next generation. En barn- och ungdomsturné med tävlingar på olika ställen runt om i Sverige.

Ett av stoppen till vintern kommer att bli Gällö.

– Syftet är att skapa en lokal serie med återkommande tävlingar för barn och ungdomar. Resultat kommer i andra hand. Det här handlar om att ha roligt och skapa en åkglädje. Beroende på vad arrangören säger så kan det bli antingen en hel helg eller en dag i Gällö, säger John Lind.

Kalle Persson är ordförande i Gällö SK Alpina. Han berättar att man under sommaren har fortsatt att utveckla skicrossbanan.

– Vi har avverkat ytterligare skog för att kunna bredda banan och göra den ännu bättre. Vi ska också få till lite roligare hopp, säger han.

Kalle Persson berättar också att det inte bara kommer att bli tävlingar i skicross i Mickelbacken i vinter.

– Nej, vi kommer att ha både slalom- och skicrosstävlingar. I slalom blir det bland annat lilla världscupen som kommer på besök, säger han.

Gällö SK Alpina är minst sagt en udda fågel i skidsverige. Inte minst med tanke på att föreningen håller till i Norrlands inland och inte i fjällvärlden.

– De gör det otroligt bra med tanke på den konkurrens som finns i Jämtland. De har lyckats skapa ett engagemang i hela byn. Gällö Alpina är ett praktexempel på en väl fungerande förening, säger John Lindh.

Powered by Labrador CMS