Hantverksgatan 21 i Bräcke ska rivas.

Bräcke kommun underkänner namninsamling – ingen folkomröstning om rivningshus

BRÄCKE (JT) Det ser inte ut att bli någon folkomröstning om Hantverksgatan 21 i Bräcke. Namninsamlingen har underkänts av kommunen.

Publicerad Senast uppdaterad

Efter en granskning uppger Bräcke kommun att bara 159 av totalt 609 inlämnade namnunderskrifter är godkända. I de flesta fall på grund av att inget personnummer (eller ett ofullständigt sådant) finns med. 

– Trots en välvillig granskning så innehåller inte namninsamlingen tillräckligt många godkända underskrifter, enligt de formkrav som lagen har. Därmed blir inte det här automatiskt en fråga för kommunfullmäktige att ta ställning till. Kommunstyrelsen kan ändå välja att lyfta upp ärendet om en folkomröstning till fullmäktige, säger kommunfullmäktiges ordförande Yngve Hamberg i ett uttalande.

Hantverksgatan 21 är ett hyreshus centralt beläget i Bräcke som fullmäktige har fattat beslut om att riva. Arbetet kommer att påbörjas i början av juli. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS