Stolpfabriken Octowood står starkt i krisen och har anställt tre personer för att matcha en ökad efterfrågan. “Det har att göra med den satsning vi har gjort på att bygga ut verksamheten, för att att öka produktionen. Nu skördar vi frukten av det”, säger Leif Berglund, vd.

Octowood levererar i coronakrisen – och nyanställer

Många delar av näringslivet är hårt drabbat av pandemin. Men det finns ljuspunkter i länet. Stolpfabriken i Kälarne är en. Mitt i pandemin har Octowood nyanställt, och får kämpa för att hinna med alla order.

Publicerad

Det har sannerligen inte varit en problemfri resa för en av Bräcke kommuns största arbetsgivare (i dagsläget har man över 50 anställda).

Företaget har genom åren drabbats av flera bränder där stora värden gått förlorat. Den senaste i juni 2019 då fabrikens verkstad totalförstördes.

Trots alla smällar har verksamheten fortsatt att växa, så även under en brinnande pandemi. I april slog Octowood försäljningsrekord och levererade stolpar för 31 miljoner kronor. Sedan dess har det fortsatt att snurra på.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS