På gården i Skylnäs finns i dag 45 mjölkkor. Foto: Framgården.

Oro bland kvarvarande mjölkbönder i Bräcke kommun: “Skrämmande utveckling”

SKYLNÄS (JT) Bräcke kommun har i dag bara tre mjölkproducenter kvar. Skenande diesel- och energipriser riskerar att slå undan fötterna på de kvarvarande. – Det är en skrämmande utveckling, säger Lars Jönsson från Framgården i Skylnäs.

Publicerad

Andelen mjölkgårdar har minskat markant i länet. I Bräcke kommun finns det idag bara tre producenter kvar. Det handlar om Framgården i Skylnäs, Nicklas Lemon utanför Gällö samt Sylvia och Hans Andersson i Hosjö.

Situationen för jordbrukarna blir nu allt mer ansträngd i takt med höjda priser, inte bara på drivmedel och energi utan också på kraftfoder.

– Det värsta för oss är kraftfoderpriset. Vi kör ekologiskt och priset har gått från att ligga på 6-7 kronor till 11 kronor. Vi försöker att dra ner på det så gått det går men till slut kommer det att bli mindre mjölk, säger Lars Jönsson, vars dotter nu har tagit över mjölkproduktionen och de 45 mjölkkorna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS