Karin Mattson, styrelseordförande i Länsförsäkringar Jämtland

Läxhjälp ska ge högstadieelever gymnasiebehörighet

LÄNET (JT) Länsförsäkringar Jämtland satsar ur en nystartad samhällsfond på att högstadieelever i, till en början, fyra av länets kommuner ska få hjälp med sina läxor.

Publicerad

Betygen i årskurs 9 är viktiga för att elever ska studera vidare och i Jämtlands län är gymnasiebehörigheten något lägre än genomsnittet i landet. 2021 nådde 85,9 procent av eleverna behörighet, vilket alltså är lite lägre än i resten av Sverige.

Inom ramen för en nystartad samhällsfond satsar därför Länsförsäkringar Jämtland på att ge särskild läxhjälp bestående av bland annat universitetsstudenter. Fonden har ett grundkapital om fem miljoner kronor men kommer att fyllas på varje år.

– Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att starta vår samhällsfond. Kan vi bidra till att fler får gymnasiebehörighet är vinsterna många. Inte bara för eleverna utan för alla i länet, säger Karin Mattsson styrelseordförande i Länsförsäkringar Jämtland.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS