Bengt-Johnny Johansson i Öster Övsjö fick igenom sitt medborgarförslag om att Bräcke kommun ska dra tillbaka sitt veto för en etablering av vindkraft på Kusberget.

Just nu: Bräcke kommun drar tillbaka sitt veto – tillåter ansökan om vindkraft på Kusberget

BRÄCKE (JT) Bräcke kommun använde sitt veto för att stoppa en vindkraftsetablering på Kusberget. Nu dras vetot tillbaka. Det beslutade kommunfullmäktige om under onsdagen.

Publicerad Senast uppdaterad

Bakom beslutet ligger ett medborgarförslag från markägaren Bengt-Johnny Johansson, som också fanns på plats under onsdagens fullmäktige.

Det är Jämtvind som genom dotterbolaget Kusberget AB har ansökt om att få sätta upp totalt 17 vindkraftverk i Övsjö, Gastsjö och Västanede – någon mil utanför Kälarne i Bräcke kommun.

Den 16 juni förra året använde Bräcke kommun sitt veto för att stoppa etableringen, trots att det är beläget inom ett område som kommunen tidigare har pekat ut som lämpligt för etablering av vindkraftverk.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS