Alma bjöd på 4 fullbokade jubileumsturer under födelsedagsfirandet den 15 juli.

Många passade på fira i Stavre när ångbåten Alma fyllde 150 år

STAVRE (JT) Strålande sol och massor av entusiastiska besökare som såg fram emot att få delta i Ångbåten Almas 150-års dag träffades vid Ångbåtsbryggan i Stavre i helgen. Under dagen bjöd Almaföreningen på 1-timmas gratisturer vilka snabbt blev fullbokade.

Publicerad

På båtturerna bjöds det både fakta och nöje. Mats Rolén en av författarna till Almas bok berättade några anekdoter samt en hel del fakta om inte bara Ångbåten Almas historia utan även om bygden runt omkring. På vägen hem bjöds sedan på levade musik.

För att få framföra denna typ av båt krävs befälklass 8 vilket betyder att man får köra kommersiell trafik med betalande passagerare. Egentligen är det upp till 12 personer, men Almas befäl har dispens för upp till 30 personer.

- Man räknar väl med att det här är resorna inte är lika riskfyllda, det finns ju inte direkt andra stora båtar som man kan kollidera med, säger Mats Grönlund som har många års erfarenhet från att köra just Alma i trafik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS