V – vi försöker fälla regeringen om man inför marknadshyror

Just nu är marknadshyror en av politikens hetaste frågor. Inte så konstigt, för i Sverige hyr nästan en tredjedel av befolkningen sin lägenhet.

Marknadshyror är alltså något som berör många av oss, och såklart inte bara de som redan bor i en hyresrätt. Livet kan förändras och även om du bor i en bostadsrätt eller villa idag kanske du imorgon behöver flytta. Kanske har du barn och känner att du inte riktigt har råd att köpa ett hem åt dem när de ska flytta hemifrån. Införandet av marknadshyror är alltså något som berör många, nästan alla av oss.

Förslaget är främst Centerpartiets men är också en del av januariavtalet. Vänsterpartiet är väldigt tydliga när det gäller marknadshyror – släpper regeringen igenom detta som förslag kommer vi göra allt vi kan för att fälla regeringen. Det är också hög tid att Socialdemokraterna minns sina rötter i arbetarrörelsen och att de tar avstånd från ett politiskt förslag som skulle slå väldigt hårt mot deras egen väljarbas.

I dag måste hyresvärden förhandla hyran med hyresgästföreningen. Med marknadshyror skulle detta sättas helt ur spel och det är hyresvärden ensam som bestämmer vad du ska betala i hyra. Är det till exempel hög efterfrågan i ett område, kanske hyresvärden väljer att höja hyran.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS