Tre hus som kommunen vill bli av med. Före detta polisstationen, där Jordbruksverket hyr, samt gamla brandstationen med hyreslägenheter. Det bakre, gula, vill Härjegårdar riva.Foto: Håkan Persson

Kommunen säljer två fastigheter i Hede via mäklare

HEDE (JT) Distriktsveterinärerna i Hede kommer att få ny hyresvärd. Härjedalens kommun vill sälja fastigheten. Dessutom vill de avyttra grannhuset med lägenheter. Trots att det verkar vara en bra affär för kommunen vill de bli kvitt två fastigheter i Hede.

Publicerad

Hyresintäkterna är idag på nära 500 000 kronor per år och driftkostnaderna uppgår enligt mäklarfirman till runt 225 000 kronor årligen. Det handlar om de två husen vid centrum, med adressen Storgatan 6 samt Storgatan 8. Totalt en tomtarea på 2355 kvadratmeter.

Storgatan 6, som byggdes 1973, är idag till fullo uthyrd till Jordbruksverket som har sin distriktsveterinärsmottagning i lokalen. Tidigare fanns där Polis samt Arbetsförmedling. Huskroppen sitter ihop med huset Storgatan 6 som en gång i tiden byggdes och fungerade som byns brandstation.

På övervåningen finns det hyreslägenheter. Även de idag uthyrda. Uppvärmning sker via fjärrvärme och båda fastigheterna är anslutna till kommunalt vatten och avlopp. Fastigheterna ägs inte av kommunala bostadsbolaget Härjegårdar utan helt av Härjedalens kommun.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS