Detaljplan för Östra Björnen får fortsatt utredas

ÅRE (JT) Vid kommunstyrelsens möte på tisdagen beslöts att entreprenören för Östra Björnen får tillstånd att fortsätta arbetet med en detaljplan över området. Detta trots att tjänstemännen avrått med hänsyn till reningsverkets kapacitet.

Redan i maj 2021 inkom ansökan om planbesked för att utveckla Björnen Östra till ett nytt område för familjeaktiviteter, både sommar och vinter. Projektet innefattar utbyggnad av fritidsbostäder, permanentbostäder, vägar, liftar och skidnedfarter, parkeringsplatser för daggäster samt renovering och utbyggnad av befintlig hotellbyggnad.

På tisdagens kommunstyrelsemöte fanns ärendet på dagordningen efter utredning av samhällsbyggnadskontoret. Utredningen är positiv till större delar av detaljplanen men föreslog kommunstyrelsen att avslå med hänsyn till reningsverkets kapacitet och liftsystemets kapacitetsbrist.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS