Lågt intresse för energieffektivisering hos länets villaägare

LÄNET (JT) En undersökning visar att 79 procent inte energieffektiviserat alls det senaste året och endast två procent varit i kontakt med energirådgivare.

Publicerad

Det är PFM Research som undersökt dessa förhållanden på uppdrag av ComfortZone, ett företag som tillverkar värmepumpar. Det finns i media och samhällsdebatten ett stort fokus på elpriser, men det avspeglas alltså inte i villaägarnas strävanden efter energieffektivisering. En majoritet, 51 procent, har dock sänkt sin inomhustemperatur med minst en grad.

Bland de 21 procent villaägare som har genomfört någon slags energieffektivisering återfinns de som isolerat fönster/väggar (13 procent) och smartare styrning av värmesystemet (4 procent). En majoritet bestående av 51 procent har dock sänkt sin inomhustemperatur med minst en grad. Andra åtgärder består av solcellsinstallationer, elda i kamin och att installera LED-lampor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS