Fanan överlämnas.

Jämtlands Fältjägarkår invigd på Frösön

FRÖSÖN (JT) Med en mindre ceremoni förklarades under måndagen Jämtlands Fältjägarkår invigd, som ett detachement till I 21 i Sollefteå, infanteriregementet som lades ned år 2000 men som återinvigdes under söndagen.

Publicerad Senast uppdaterad

Infanteriregementet I 21 i Sollefteå hör till de förband som åter etableras i den nya förstärkningen av Försvarsmakten. Detta invigdes i söndags i närvaro av bland andra kung Carl XVI Gustaf, prins Carl Philip, ÖB Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist.

Men till regementet hör, som JT tidigare rapporterat, utbildningsdetachementet Jämtlands Fältjägarkår som så småningom ska få en bas i Torråsen norr om Östersund. Tills vidare blir det dock på Frösön som utbildningen sker.

Genom en ceremoni på Frösö Park Arena invigdes så detta detachement måndag 17 januari, med musikkår och fanöverlämning samt tal av landshövding Marita Ljung, tillträdande regementschefen överste Jonas Karlsson samt av kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson (C).

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS