Verkar tämligen oberörd.
Verkar tämligen oberörd.

Nederländska Nordkap Challenge tillbaka i Borgvattnet

BORGVATTNET (JT) Resan har arrangerats årligen sedan 2011, förutom ifjol, då den liksom det mesta annat blev inställt.

Publicerad

Det handlar om ett organiserat arrangemang för äventyrslystna nederländare, samtidigt som deltagarna får sig till livs storslagna vyer och miljöer, medverkar de till att samla in pengar till välgörande ändamål. Deltagarna får under resans gång diverse utmaningar, och när dessa genomförts skänker deras följare på sociala medier pengar till det välgörande ändamål som man valt.

Sedan 2015 ingår Borgvattnet som ett fast övernattningsställe längs vägen, där övriga stopp består av något större orter som Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors, Jokkmokk och Falun. Orsaken till deras stopp i byn stavas Sandra och Edward van Munster, handlare i byn sedan 2013. I år bestod karavanen av 29 ekipage, med totalt 80 personer.

Under några timmar på söndagskvällen anlände ekipagen till byn, efter att under dagen ha kört från Jokkmokk, och deras första stopp var vid byns affär. Där fick de en karta med uppgifter om hos vem de skulle övernatta, hur de skulle hitta dit, samt biljetter till kvällens middag och den påföljande frukosten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS