Tove Alsterdal till vänster i författarsamtal med Sara Strömberg i mitten under ledning av Catarina Lundström.

Krim från Ånn när Bokens dag åter blev live

ÖSTERSUND (JT) Åter kunde det populära evenemanget samla människor för möten och samtal om litteratur. Det blev i år fyra författare som berättade om sina böcker inför en nästan fullsatt salong.

Publicerad

Pandemin begränsade Bokens dag år 2020, då det sändes inför en liten publik på plats men även digitalt för en större publik från Östersunds Teaterverkstad. I år kom evenemanget tillbaka med styrka och anordnades som vanligt av Länskulturen, ABF, Östersunds bibliotek samt Hübenettes bokhandel och Akademibokhandeln. Den författare som har starkast anknytning till länet är Sara Strömberg, som nu är tjänstledig från arbetet som kulturredaktör på Länstidningen.

Hon debuterade nyligen med spänningsromanen Sly, som utspelar sig på den jämtländska landsbygden, i trakterna kring Ånn och Storlien. Under kvällen berättade hon om sitt författarskap i ett samtal lett av Catarina Lundström från Länskulturen. I detta medverkade även Tove Alsterdal som i sina senaste spänningsromaner låter handlingen utspela sig i Ådalen.

Handlingen i “Sly” cirkulerar kring den enstöriga för detta journalisten Vera Bergström och Sara Strömberg berättar att hon själv bott i Ånn och medvetet valt att förlägga handlingen utanför Åre:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS