Blomstergården nytt bostadsområde i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Det börjar hända saker kring det nya området där 600 bostäder samt skola och förskola planeras norr om Genvägen.

Publicerad Senast uppdaterad

I området finns idag 20 attefallshus som ska plockas bort, samt kommunens gamla plantskola med tillhörande byggnader som föreslås rivas. De byggföretag som fått förtur är SHH Bostad AB och Rikshem och nu ska planerna för ändring i detaljplanen ut till sakägare som grannar och myndigheter.

I den nordöstra delen där det idag finns en tillfällig skola, planeras en permanent sådan om 7 500 kvadratmeter. I den nordvästra delen planeras byggnader för kontor, hotell och/eller handel om 4 000 kvadratmeter, de ska även fungera som ett skydd av området i övrigt mot buller och ljuseffekter från skidstadion.

Förskolan om 1 200 kvadratmeter däremot är tänkt att byggas i den södra delen. Bostadshusen närmast Genvägen får tre våningar och de längre bort upp till sex våningar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS