Kursledaren Thomas Forslin från SKR

Kurs för kommunanställda ska underlätta för företagarna

BISPGÅRDEN (JT) På tisdagen var ett fyrtiotal medarbetare från Ragunda kommun på kurs vid Älggårdsberget. Då startade man en utbildning under namnet “Förenkla-helt enkelt” i regi av Sveriges kommuner och regioner (SKR), under ledning av Thomas Forslin.

Publicerad

Thomas förklarar anledningen till den här utbildningen.

— Det finns ju så många mindre företag, ja stora också, men framförallt många småföretagare som betyder jättemycket för kommunens utveckling och framtidsmöjligheter. Då blir kommunens bemötande och handläggning så viktigt, så vi trimmar kommuner runt om i Sverige att ha bra bemötande, rutiner och handläggning eftersom kommunen har så mycket att göra med företagen på så många olika sätt så vi har en utbildning som vi har kört nu i cirka 15 år där vi har utbildat 167 kommuner. Man kan säga att vi har tränat 166 gånger för att det ska bli så bra som möjligt i Ragunda kommun, och vi har med oss en massa föreläsare som är experter inom olika områden och så försöker vi stötta kommunen att utveckla ett bra företagsklimat och ett bra bemötande mot företagare och även vanliga innevånare, berättade Thomas Forslin.

Ni har nu kört halva den här dagen, hur tycker du att det har fungerat så här långt?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS