– Det är viktigt att vi som kyrka finns med i samhällets alla delar, vi har en viktig uppgift att fylla med vår närvaro, säger Eva Nordung Byström, biskop i Härnösands stift.
– Det är viktigt att vi som kyrka finns med i samhällets alla delar, vi har en viktig uppgift att fylla med vår närvaro, säger Eva Nordung Byström, biskop i Härnösands stift.

Biskopen nöjd med samarbeten utanför kyrkans väggar

ÖSTERSUND (JT) Härnösands stifts biskop Eva Nordung Byström har denna vecka genomfört en så kallad biskopsvisitation i Östersunds församling. Hon var riktigt imponerad av att få höra om samarbetet mellan Östersunds församling och delar av lokalsamhället som polis, regionen, universitet, häktet, samisk samverkan och sjukhuskyrkan.

Publicerad

– Det är viktigt att vi som kyrka finns med i samhällets alla delar, vi har en viktig uppgift att fylla med vår närvaro, säger Eva Nordung Byström då JT får en pratstund under eftermiddagens fikarast.

Den gångna veckan har biskop Eva genomfört en så kallad biskopsvisitation i Östersunds församling. Inte nog med det, biskopen är i Jämtland under hela två veckor.

– Jag kom hit i söndags och åker inte hem förrän nästa söndag då visitationen avslutas med en visitationsmässa i stora kyrkan. Jag gillar Jämtland, min första tjänst som präst var i Strömsundsförsamling, en tid jag minns med glädje, säger Eva.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS