Ann-Kristin Jonsson är rektor på Birka folkhögskola.

Nu blir Birka internationell

ÅS (JT) Birka Folkhögskola i Ås planerar nu för internationella utbyten. Detta efter att ha blivit ackrediterade för Erasmus+. Ann-Kristin Jonsson är rektor på Birka folkhögskola. Hon säger: –Det är fantastiskt roligt att vi blivit ackrediterade inom Erasmus+. Det internationella perspektivet är så viktigt i alla utbildningar. Internationella samarbeten är något som jag brinner extra för och jag vet att det leder inte enbart till personlig utveckling utan till bildning inom hela Birka folkhögskola.

Publicerad

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. Det gäller för både personal och deltagare på folkhögskolan, och handlar om allt från exempelvis jobbskuggning och kompetensutveckling till skolbesök.

Kajsa Uvenberg är studie- och yrkesvägledare på Birka och hon förklarar lite mer om hur Birka tänker kring detta:

– Jag håller med Ann-Kristin, det är viktigt för alla våra utbildningar på skolan. Jag tycker det ska bli jättespännande att jobba fram ett internationellt arbete på skolan och det är jätteroligt att vi har blivit ackrediterade. Vi har under tre år haft ett så kallat korttidsprojekt för våra yrkesutbildningar på skolan som avslutas till sommaren. Där vi har haft möjligheten att skicka deltagare på praktik till olika länder i Europa. Genom den ackreditering som nu är godkänd, så kommer vi kunna arbeta långsiktigt med internationella utbyten för hela skolan samt arbeta fram långvariga samarbeten med olika skolor och organisationer runt om i Europa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS