Bron i Långå har gjort sitt. Nu ska den bytas ut. Foto: Håkan Person

Bron vid Långå stängs för tung trafik – räddningstjänst tvingas göra milslånga omvägar

LÅNGÅ (JT) Med sprickor och mossa står den där. Bron över Ljusnan i Långå. Men nu har den gjort sitt och Trafikverket stänger den för tung trafik.

Publicerad

Det innebär milslånga omvägar för bland annat räddningstjänst, sophämtning, snöröjning och skolskjutsar. Bron över Ljusnan på väg 536 i Långå, väster om Hede i Härjedalen är i dåligt skick. Den nära 70 år gamla och 80 meter långa betongbron har gjort sitt. En ny bärighetsutredning från Trafikverket visar att betongen har låg hållfasthet och därför måste bron stängas för tung trafik. Fordon upp till fyra ton kan passera som vanligt, men vägbanan blir smalare och med ett körfält.

— Vi måste centrera trafiken på bron för att belastningen ska bli jämnt fördelad. Vi måste också förbjuda fordon som väger mer än fyra ton att passera, säger Daniel Hallberg, Trafikverkets projektledare.

Förbudet börjar att gälla den 27 oktober. Förutom att bron blir mötesfri kommer inte den vanliga trafiken att påverkas. Men förbudet kan komma att påverka färdvägen för tyngre fordon så som renhållningsfordon, snöröjning och skolskjutsar. Samt räddningstjänsten. Den trafiken hänvisas till grusvägen upp mot Saxvall och där komma ut på riksväg 84. Omledningen innebär cirka 18 kilometer längre resa, enkel väg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS