Engagemanget hos publiken var stort.

Folkrace i Krokom drog storpublik

KROKOM (JT) Det har hållits folkrace i dagarna tre på motorstadion strax utanför Krokom. ”Krokoms Tre-dagars” är den största folkrace-tävlingen i Norrland, med runt 2 500 besökare varje dag. I år var det tioårsjubileum för denna flerdagarstävling, som växt år från år. I år var den större än någonsin.

Publicerad

Folkrace är en publikvänlig sport och det märktes tydligt denna dag. Åskådare i alla åldrar, barn och hundar verkade trivas i den strålande solen med snabba, buckliga och färgglatt vrålande bilar att beskåda.

Vid ett bord satt exempelvis ett engagerat gäng från Hammerdal, en bit därifrån stod kompisarna Dennis från Vaplan och Robin från Pilgrimsstad med Robins lille son Ted i barnvagn. Jocke Hestner från Krokoms Motorklubb var tävlingsledare för detta stora arrangemang.

När Jämtlands Tidning pratade med honom, kunde han sin statistik: –Det är 215 bilförare från hela Sverige men även Norge. De tävlar i sammanlagt cirka 266 heat. Banan är 800 meter lång och man kör tre varv per heat med maxhastighet 80 kilometer/timme. Han fortsatte:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS