Ingrid Hedlund projektsamordnare i Åre kommun samordnar nu ett nytt projekt i kommunen. Den här gången handlar det om Storlien. Projektet omfattar två år och stödet är närmare 2,7 miljoner kronor.

Nästan tre miljoner till utveckling av besöksnäring i Storlien

ÅRE (JT) Åre kommun har fått 2 685 000 kronor i projektstöd för att utveckla besöksnäringen i Storlien. Projektet löper över två år med start i september. Region Jämtlands Härjedalen och EU är största finansiärerna.

Publicerad Senast uppdaterad

– Syftet med projektet är att få i gång besöksnäringen igen och skapa någon sorts organisation för detta likt ett destinationsbolag, säger Ingrid Hedlund, projektsamordnare på Åre kommun.

Drygt två miljoner kommer från EU:s strukturfond, de så kallade React-pengarna som är extra medel på grund av pandemin. Region Jämtland Härjedalen ställer upp med 571 000 kronor och Åre kommun går in med 100 000 kronor.

– Det vi sett under pandemin med hemestrar är att många svenskar sökt sig till fjällen men betydligt färre av dessa har hittat till Storlien, som drabbats hårt av pandemin, säger Ingrid Hedlund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS