Ola Hanneryd tror att det kommer att ta tid för nya turister att börja söka sig till Fjällmuseet. Arkivfoto

Ökad turism i Funäsfjällen men få besökare på Fjällmuseet

FUNÄSDALEN (JT) Trots ökad turism verkar det inte påverka besöksantalet på Härjedalens Fjällmuseum, vars chef Ola Hanneryd ser en pandemieffekt och säger att det tar tid för nya turister att upptäcka museet.

Publicerad Senast uppdaterad

Turismen i Funäsfjällen har ökat med 95 procent under de senaste två åren, men turisterna verkar inte ha letat sig till Härjedalens Fjällmuseum. Nyligen släpptes Sveriges Museers rapport som visade att återhämtningen efter coronautbrottet går långsamt. 2019 hade Fjällmuseet 51 550 besökare och 2020 hade det 27 677 besökare.

Ett rejält tapp alltså i likhet med många andra muséer och 2021 kom 28 450 besökare. Fjällmuseets besökssiffror ligger därmed på ungefär samma nivå som övriga muséer i förhållande till hur det såg ut året före pandemiutbrottet och tycks inte ha påverkats nämnvärt av den ökade turismen i området.

Ola Hanneryd som är chef för Härjedalens Fjällmuseum påpekar att han inte har gjort någon djupare undersökning av saken men tar upp restriktionerna kring folksamlingar och avstånd mellan människor som en sannolik orsak till varför det inte blivit fler besökare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS