Stugorna ska fräschas upp en efter en, sen finns olika lösa planer på att skapa en plats där människor kan samlas. Men först vill paret ta sig igenom sommarsäsongen.

Camp Route 45:s nya ägare vill skapa gemenskap

HAMMERDAL (JT) Ilona och Martijn van Pelt och deras tre barn, Roasalie, 12, Rosanne, 10, och Ruben, 8, har bott i Hammerdal i en vecka. I boningshuset, som tillhör campingen Camp Route 45 som den holländska familjen har köpt, sprakar det i eldstaden. Februarimorgonen är mild jämfört med dagen de anlände. – Då var det minus 21 grader, huttrar Ilona med ett leende.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var när barnen kom som semestrarna i Skandinavien började. Varje år packade familjen in sig i husvagnen och körde norrut. Det som började som en tankelek på den svenska landsbygden ledde så småningom till ett stort beslut.

– Varje år när vi var i Sverige tittade vi på varandra och sa: “Vi borde bo här och ha vårt eget företag”, berättar Ilona.

– Det var nu eller aldrig egentligen, för barnen börjar bli så stora att de snart inte kommer vilja flytta, säger Martijn.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS