Göran Nordkvist och Tomas Persson på gården där släkten bott i sju generationer, i bakgrunden glittrar Stor-skirsjön. – Den största vinnaren är naturen, säger Tomas om Swerocks beslut att återta ansökan om den 7,4 hektar stora bergtäkten. Foto: Anna Westerberg

Det blir ingen bergtäkt i Sunnansjö utanför Hoting

HOTING (JT) Jämtlands Tidning har tidigare berättat om att Swerock, dotterbolag till Peab, planerade etablera en bergtäkt på sammanlagt 11,4 hektar i Sunnansjö strax utanför Hoting utan att ha kontaktat den enda bofasta i byn. Även Jämtlands ornitologiska förening kritiserade bolaget för att inte kontakta dem. Nu har bolaget återtagit ansökan.

Publicerad

– Vi har hittat en annan lösning för att lösa de behov vi har just i det området för stunden, berättar Hanna Dahlgren, verksamhetsansvarig på Swerock. Hon fortsätter:

Vi har hittat en samarbetspartner som inte fanns när vi gjorde ansökan tidigare i år. Vi kommer kunna nyttja material för försäljning på marknaden i stället för en egen bergtäkt. Jag vill inte gå ut med vilka vi ska samarbeta med eftersom vi ligger i slutliga förhandlingar med dem.

Hanna Dahlgren vill heller inte berätta varför bolaget valde att återta ansökan om en egen bergtäkt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS