"De har ställt ett antal frågor som vi svarat på. Vi har följt alla direktiv som finns för hur allt ska gå till runt upphandlingen. Vi har gjort det vi ska", säger Therese Kärngard (S), ordförande i den kooperativa hyresrättsföreningen BoBra i Berg tillika kommunalråd i Berg.

Trygghetsboende i Svenstavik granskas Konkurrensverket utreder upphandling

BERG (JT) Nu utreder Konkurrensverket om allt gått rätt till under upphandlingen inför byggandet av det nya Trygghetsboendet i centrala Svenstavik. Konkurrensverket vill, genom utredningen, försäkra sig om att den kooperativa hyresrättsföreningen BoBra i Berg har gjort allt rätt.

Publicerad

– Vi tittar på några liknande fall just nu och i detta fall är det BoBra i Berg som ska granskas. Det är en stor fråga och jag kan inte säga särskilt mycket i nu läget eftersom vi precis fått svar från föreningen på de frågor vi ställt, säger Lisa Sommarström Koert, jurist på Konkurrensverket.

Vad kan du säga om läget i er utredning?

– Jag vill inte föregripa utredningen. Det är handlingar som ska granskas och ytterligare skriftväxling med BoBra i Berg och det kommer att dröja ännu en tid innan vi har något konkret att säga, nämner Lisa Sommarström Koert.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS