Den röda byggnaden är den planerade förskolan.

Akut behov av förskola i Klövsjö - risk för förseningar

KLÖVSJÖ (JT) En ny förskola med plats för ungefär 55 barn planeras mittemot Ica i Klövsjö. Men processen hotas av försening.

Byggnaden blir på cirka 1200 och skolgården på 3000 kvadratmeter. Fastigheten ägs idag av Södra Jämtlands pastorat, men Bergs kommun har avtal om att få köpa den om en nu föreslagen detaljplan går igenom.

Förslaget till ny detaljplan har tagits fram på kort tid eftersom behovet av förskoleplatser är stort och växer stadigt.


– Vi har gått från en förskolegrupp på färre än tio barn till en förskoleverksamhet som är tre gånger så stor, säger Anneli Olofsson, utbildningschef i Bergs kommun.


Miljö- och byggnadsnämnden ska ta ställning till den nya detaljplanen i maj och om den blir giltig kan kommunen gå vidare och ansöka om bygglov. Samtidigt hotas processen av försening då en fastighetsägare med mark och bostad intill den tilltänkta förskolan meddelat att han inte vill ha en förskola på platsen och kommer att överklaga kommunens planer.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS