Gudrun Öjbrandt är socialchef i Strömsunds kommun.

Svårt läge inom äldreomsorgen i länet

LÄNET (JT) Jämtlands Tidning har gjort en rundringning till kommunerna och en gemensam bild träder fram: Det är ett prekärt läge för äldreomsorgen i hela länet. Dessutom leder smittad personal till stor personalbrist så prioriteringar görs. Men vissa har det svårare, i exempelvis Krokom har 26 vårdtagare konstaterad covid medan det i grannkommunen Åre finns just för tillfället inga smittade vårdtagare.

Publicerad

I Östersund har 26 brukare till konstaterats smittade med covid, sedan föregående vecka. Smittan finns på sju olika särskilda boenden och det sammanlagda antalet smittade är 250 varav 160 tillfrisknade och 36 avlidna Vad gäller smittad personal har 53 till konstaterats smittade, vilket ger det sammanlagda antalet smittade personal är 458.

Förvaltningschef Robert Brandt på Vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun meddelar:

–Det är fler som är sjuka nu än vid tidigare vågor, även om det är betydligt fler som får mer lindriga symtom. Den extremt höga smittspridningen får dock konsekvenser av en helt annan omfattning än vid tidigare vågor. Främst då det gäller sjukfrånvaro av personal som stannar hemma, antingen med symtom eller i samband med smittspårning. Vi har gjort en inventering av administrativ personal inom förvaltningen som har erfarenhet/utbildning inom vård och omsorg och som kan gå in i verksamheten för att arbeta. Utöver det så har samma inventering gjorts på kommunövergripande nivå där en lista på ett antal namn som har erfarenhet/utbildning men som arbetar i annan förvaltning än VoF. Utöver det så prioriterar verksamheten insatser vilket innebär att det allra mest nödvändiga utförs.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS