Svägerskorna Inger Norén, Valbo och Ingegerd Norén, Kinderåsen lät sig väl smaka av fäbodfrukosten.
Smaklig fäbodfrukost lockade besökare på Ovikenveckan
OVIKEN (JT) Ett återkommande inslag under Ovikenveckan är fäbodfrukosten som Myssjö - Oviken Hembygdsförening anordnar. Ideella krafter jobbar intensivt under veckan för att alla sugna ska få smaka av det goda.
Hembygdsgården ligger vackert vid Ovikens Gamla kyrka. En skyddad innergård bjuder in till umgänge och glatt samspråk runt långborden.
Trots måndag förmiddag och mörka moln på himlen var fäbodfrukosten välbesökt när JT fanns på plats. Redan runt halvsju hade medlemmar börjat koka kornmjölsgröten i sockenstugan där förberedning och disk sköts för att sedan köras till och från hembygdsgården.
De medlemmar som jobbade var klädda i tidsenliga vardagskläder och det som bjöds var nästan allt tillverkat lokalt av de som fortfarande har kunskapen. Vad sägs om gammaldags tjockmjölk, hemlagrad ost, bu-smör, ärtbröd och grynost.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu