Vädret i januari har skapat problem med skoterleder som är ovanligt. Träd med frusen snö har tyngts ner i spåren och frusit fast, vilket gör ett tungt jobb att rensa.

Skoterleder förstörs av fastfrusna träd – mycket jobb röja upp

BÖRTNAN(JT) Att ett och annat träd tyngs ner av snö är inte ovanligt, men i år är det ovanligt mycket. Detta har skapat problem för vissa skoterleder. Göran Ottosson, Högåns Skoterklubb, är en av de som nu försökt rensa upp leder för skotertrafik.

Publicerad

– När man har rensat på ett ställe så är det ett annat träd i nästa snöfall som har kommit ner, berättar Göran. Det är ovanligt mycket som har böjt sig i vinter. De har gjort det ganska tidigt så topparna har frusit fast i leden. Det är en sak att kapa av men sedan ska man rycka loss det fastfrusna.

Beror det på att det snöat mycket innan blidväder?

– Ja, det var otroligt mycket snö på träden. Hade det varit vanlig snö och som det blåst idag, hade det blåst ur träden så de kan resa sig igen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS