På scenen under hyllningskonserten för Ewert Ljusberg fanns både Jämtlands och Härjedalens flagga. Ett bildspel visade minnen från trubadurens liv.
På scenen under hyllningskonserten för Ewert Ljusberg fanns både Jämtlands och Härjedalens flagga. Ett bildspel visade minnen från trubadurens liv.

Populär hyllningsshow till Ewert Ljusberg

HOVERBERG (JT) Duon Stefan Ström och Gabriella Lindvall är just nu på turné med sin nya show Hommage tää'n Ewert Ljusberg. I fredags var det dags för Hoverbergs Bygdegård dit folk tagit sig från olika orter för att äta gott och lyssna på Ewerts musik blandat med minnen av honom. Och kanske också för att få sjunga med en liten stund, då många i publiken var väl kända med både visorna och dialekten.

Publicerad

Showen var en helkväll som började med mat från en lockande buffé. JT fick en pratstund med duon innan det var dags att äntra scenen.

Stefan har jobbat som trubadur i 40 år. Han pendlar mellan Funäsdalen och Stockholm. I 15 år jobbade han tillsammans med Ewert Ljusberg. Han har alltså många minnen att plocka fram under showen.

– Vi gjorde runt 500 konserter tillsammans, berättar Stefan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS