Nytt företag söker undersökningstillstånd inför gruva i Oviken

OVIKEN (JT) Undersökningstillstånden för prospektering runt Oviksbygden, Bergs kommun, blir fler och fler. Boende har börjat överklaga de godkända tillstånden. Samtidigt har en ny prospektör nu ansökt om undersökningstillstånd - för ett ännu större område.

Publicerad

Många inblandade kämpar för att stoppa den prospektering som tidigare godkänts. Chocken blev desto större när Bergstaten nu informerat om att ytterligare ett företag, Bergslagen Metals AB, ansökt om undersökningstillstånd. Detta i ett mycket större område än de tidigare, Viken nr 1. Området sträcker sig från Storsjön i öst till Borgen och Önsta i väst, från Ovikens kyrka i söder till halvvägs mellan Hackåsen och Månsåsen i norr.

– Det är inte beviljat ännu, det är en ansökan om tillstånd. Området är extremt stort och även en del av Åre kommun som inte varit förut, vad jag kan se. Det säger Lena Fernlund, Västeråsen uppgivet.

Lena är förvånad över att ingen reaktion hörts från de fastighetsägare som fått information om den nya ansökan, men är säker på att det inte kommer att förbli tyst.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS