Fotoanimation av hur parhusen kommer att se ut i Hallen.
Fotoanimation av hur parhusen kommer att se ut i Hallen.

Nya bostadsbygget i Hallen i startgroparna

HALLEN (JT) Åtta nya fastigheter i Hallen kommer snart bli verklighet. Något som efterfrågats länge. Bygglovshandlingarna som skickades in i december har äntligen blivit godkända och BearPeak jobbar nu med att upphandla lokala entreprenörer för att kunna starta bygget i höst.

Publicerad

– Allt går enligt planerna så vi planerar att komma i gång nu i höst med bygget, säger Anders Ahlqvist, affärsutvecklare BearPeak. Vi försöker bygga så lokalt vi kan och har därför haft ett första möte med traktens lokala hantverkare och entreprenörer för att se vilket intresse det finns. Det var runt tjugo som kom på mötet så intresset var bra. Vi har just nu en upphandlingsprocess för att se vilka vi nu väljer.

Som JT tidigare berättat beslöt Åre kommun förra året att låta BearPeak köpa en attraktiv tomt i Åre med villkoret att de även ska bygga i Hallen. Planerat i Hallen är åtta hus i bostadsrättsform. Husen kommer att vara tillgänglighets anpassade och kommunen hoppas genom bygget att det frisläpps andra fastigheter då äldre väljer att flytta till nya bygget som kommer att ligga granne med Bjurgården.

BearPeak planerade i början att komma i gång med bygget i våras men bygglovet dröjde ända tills nu i juni och d
ärför är byggstarten ändrad och planerad till i höst.

Det var därför viktigt att ha möte med lokala entreprenörer så fort som möjligt. Många hantverkare är redan bokade ett bra tag framöver och BearPeak vill komma i gång med bygget så fort som möjligt.

Ahl
qvist är mycket nöjd med responsen de fick och går nu igenom de offerter som inkommit.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS