Församlingshemmet i Oviken fylldes under måndagkvällen av ett 40-tal gäster som var sugen på fika och att buda hem lite av allt som auktionerades ut.
Församlingshemmet i Oviken fylldes under måndagkvällen av ett 40-tal gäster som var sugen på fika och att buda hem lite av allt som auktionerades ut.

Missionsauktion gav pengar till välgörande ändamål

OVIKEN (JT) Under måndagen hölls årets missionsauktion i församlingshemmet Oviken. Med humöret på topp auktionerades de gåvor ut som församlingen skänkt.

Publicerad Senast uppdaterad

Örjan Eriksson, ordförande i församlingsrådet välkomnade det 40-tal besökare i alla åldrar som anammat inbjudan. Tillsammans med Gunvor Pålsson såg de sedan till att räkenskaperna under kvällen sköttes korrekt. Tidigare under dagen hade insamlingen av gåvor skett.

– Det är alltid spännande hur mycket vi får in, berättade Örjan. Det var ju först idag som vi tog emot varor till auktionen. Förutom mjölken som vi ringt runt till bönderna i förväg. Det hade lika gärna kunnat vara nästan tomt.

Just mjölken var en av de populäraste varorna som auktionerades ut, något många gårdar i bygden skänkt. 6 liter i taget som köparna sedan hämtar ut på respektive gård. Förklaringen till att budgivningen ökade på mjölken förklarade Örjan med att det är dags för julbak och att göra grynost.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS