Dan Hoff i sista kurvorna i Vällviken före lunchstopp.
Dan Hoff i sista kurvorna i Vällviken före lunchstopp.

Grus Ove Rallyt – från festplats till gödselstack

OVIKEN (JT) Med många åskådare längs sträckorna arrangerades rallyt av Bergs MK under lördagen. Av 36 anmälda var flera från Jämtland men hela Mellannorrland var representerade. Totalsegraren gjorde bygden stolt då det var en från trakten, Viktor Karlsson, Oviken.

Publicerad

Oviksbor hade inget emot att varken kunna ta sig in eller ut från sina gårdar under lördagen då tre grusvägar var avstängda för tävlingen. Att rallyt var populärt märktes då det var många åskådare längs sträckorna. Rallyt var en deltävling i Hälsingeserien och Mellan Norrland DM. Fem sträckor varav tre unika då två gick dubbelt gjorde totalsträckan 16,5km lång. Alf Lundin ur organisationskommittén och övriga hade jobbat hårt för att få ihop alla bitar inför tävlingen.

– Det kan aldrig gå helt som planerat när man arrangerar sånt här men det har funkat över förväntat. Det är glada människor, mycket Oviksbor som är här. Vi har ett fantastiskt arbete med MOIF som sköter servering. Stora problemet är att få tag på funktionärer, det behövs sex funktionärer på varje sträcka för tider, sedan säkerhetsansvariga, domare, besiktningsfolk med mera. Sedan tre noll-bilar som åker först. 0 kör lugnt och kollar att folk inte står fel, 00 kör lite fortare och ser till att pilningen funkar och 000 kör i tävlingsfart.

Vid startområdet på Ovalla travbana hittar JT tre förare innan start, alla från Jämtland. Hemmaföraren Viktor Karlsson, Dan Hoff, Östersund och Jonas Wallin, Krokom är på gott humör.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS